zaterdag 8 juni 2013

Mobiel bankieren: toekomstmuziek

Waarom lopen banken niet voorop in de ontwikkeling van nieuwe betaalmethodes? Is er wel voldoende vraag naar zoals in een artikel in Emerce wordt gesuggereerd?

Wanneer begeven de banken zich op het toneel van mobiel betalen? - Emerce
Een goede vraag die in het artikel in Emerce niet beantwoord wordt. Dat is ook niet eenvoudig. Het is niet alleen aan de banken om te bepalen hoe consumenten hun boodschappen afrekenen. Er wordt een te optimistisch beeld geschetst van de wil om over te stappen op mobiel betalen. Veel kleine aankopen worden nog altijd contant afgerekend. Pinnen voor kleine bedragen is net geaccepteerd. Een derde van alle consumenten heeft geen smartphone. Is mobiel betalen dan voor de 'happy few'?
Ook de retailers zullen 'om'  moeten. Voorlopig zullen de investeringskosten ruim boven de financiële voordelen van mobiel bankieren uitkomen. Van deze groep zal het ook niet komen. En de banken? Die wachten af. Wat wordt de standaard? Welke techniek blijkt sustainable te zijn? We moeten ons niet verkijken op de Nederlandse betaalmarkt. In verhouding tot Frankrijk of Duitsland stelt onze markt niet veel voor. Investeren in een techniek voor nog geen 10 miljoen consumenten is onder die omstandigheden weggegooid geld.
Dus om terug te komen op de vraag: voorlopig niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten