maandag 21 januari 2013

One small step

De zakelijke tak van ABN AMRO heeft haar eigen online platform! Vorige week is ABN AMRO WTT Insights live gegaan. Begin november (!) meldde ik dat we gestart waren met Social Inc en COZ Marketing met de uitwerking van een social media plan. Na 2 maanden is het dan zover dat we ons kunnen presenteren. Met bloed, zweet en tranen. Figuurlijk dan.
WTT Insights (Twitter: @wttinsights) is in het leven geroepen om zo veel mogelijk content te delen die tijdens de zakelijke seminars op het ABN AMRO WTT 2013 aan bezoekers wordt gepresenteerd. We willen niet alleen de bezoekers bereiken, maar zoveel mogelijk ondernemers. Klinkt idealistisch. Even geen woord over vindbaarheid & merkbekendheid, authenticiteit en leiderschap. Natuurlijk doen we het niet voor de lol en willen we er meer mee bereiken dan alleen 'delen'. Maar dat komt later wel. Waar het nu om gaat is ervaring opdoen. Met delen, converseren, meningen delen en peilen, discussies. Met collega's bekend maken met social media. Met communitymanagement, contentkalenders en modereren. Het ABN AMRO WTT 2013 biedt een mooie gelegenheid hiermee te experimenteren.

Voordat het zover was, is er door iedereen veel werk verricht. Al met al kun je zeggen dat er binnen twee maanden veel is gerealiseerd. Natuurlijk blijft er genoeg te wensen over en worden de komende weken nog verschillende releases opgeleverd. O.a. een gesloten deel op het platform waar de bezoekers van de seminars elkaar alvast kunnen ontmoeten.
Intussen is ook gestart met een aantal workshops voor relatiemanagers van ABN AMRO over social media. De één is daar verder in dan de ander. Maar zonder uitzondering zijn ze na afloop allemaal enthousiast.

Voor ABN AMRO (Zaken / C&MB) is het geen kleine stap, maar een enorme sprong. Heel veel content is afkomstig van sector bankers of het Economisch Bureau. Maar tot nu was het eenrichtingsverkeer  Ook de vorig jaar geïntroduceerde Market Insights App gaf geen mogelijkheid tot interactie.
Met WTT Insights willen we een aanloop nemen naar de seminars. Reacties, discussies zullen input zijn voor deze seminars en op die manier een bijdrage leveren aan een betere dialoog met de ondernemers die de tijd nemen om naar Rotterdam te komen.

De content op WTT Insights zal niet alleen afkomstig zijn van ABN AMRO. Aan organisaties die partner zijn van een seminar en sprekers van die organisaties is gevraagd content te leveren in de vorm van blogs, meningen of stellingen. Walther Ploos van Amstel is daar een eerste voorbeeld van. En veel zullen er nog volgen.

Over hoe het WTT Insights verder zal vergaan na het ABN AMRO WTT is nog niets besloten, behalve dat ABN AMRO daar zeker mee door zal gaan. Er is geen weg meer terug. En over de bijdrage die WTT Insights zal leveren aan vindbaarheid & merkbekendheid, authenticiteit en leiderschap kunnen we in de tussentijd goed nadenken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten