woensdag 14 november 2012

Van 9+ naar 4-

Enkele weken geleden heb ik Gamma de hemel in geprezen voor de manier waarop zij mij bij de aankoop van badkamerartikelen hebben geholpen. Vlot, goed advies en ...niet duur. Gisteren kwam de koude douche. Nadat ik de vrijdag ervoor het belletje had gekregen dat alles was binnengekomen, kreeg ik gisteren een telefoontje dat het badkamermeubel niet was ontvangen. Maar het kon nog erger.

Gamma vertelde mij doodleuk dat het meubel pas eind december zou worden uitgeleverd. Daar sta je dan, aannemer op de stoep, alles al uit de badkamer gesloopt. Kortom, een kleine crisis.
Na verloop van tijd heb ik maar gevraagd 'de baas' erbij te halen. Het bleef echter zoals het was: geen meubel. Vol ongeloof heb ik dit aangehoord. Bezwaren dat dit ook drie weken geleden bekend had moeten zijn, veranderde daar niets aan.
Of Gamma ook een oplossing had voor mijn probleem, waarvan ik toch heel graag wilde dat het het probleem werd van Gamma. Uiteindelijk afgesproken dat ik het showroommodel kon meenemen. Gelukkig was deze niet beschadigd en heb ik het later die dag opgehaald.
De les die ik heb geleerd: juich niet te vroeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten