vrijdag 2 november 2012

Over gemak gesproken

Chris Skinner besteedt in één van zijn blogs van de Financial Service Club aandacht aan 15 innovatieve banking solutions. Opvallend aan die solutions dat maar twee daarvan zich direct richten op betalingen. Alle overige richten zich op gemak. Inzicht, overzicht en beheer in en van financiële gegevens. Is dit een voorbode van de nieuwe financiële dienstverlener? Worden banken betaalfabrieken?

De voorbeelden die worden gegeven - overigens was het voor een verkiezing tijdens SIBOS 2012 dat de afgelopen week plaats vond in Osaka - zijn slechts een greep uit de vele innovaties die te zien zijn binnen de financiële dienstverlening.  Kijk maar naar finno.nl. Recentelijk ben ik (druk) bezig geweest met een eindopdracht voor NIMA C. Daarvoor hield ik onder andere bij welke oplossingen er waren en bij kwamen op het gebied van online en mobiel betalen. Op een gegeven moment ben ik er maar mee opgehouden. Elke dag was er wel een nieuwe betaalmethode. Mobile Payments Today geeft hiervoor een aardig kijkje in de keuken.

Terug naar de vraag of banken betaalfabrieken worden. Of weten zij bijtijds hun strategie aan te passen en op de rijdende trein te springen op weg naar gemak voor hun klanten? Probleem is dat ze in het nadeel zijn ten opzichte van de nieuwkomers. Log en traag als ze zijn, zullen de banken moeite hebben snelheid te maken. Daar komt nog eens bij dat de nieuwkomers er ook geen belang bij hebben een betaalinstelling te worden. Vergunningen, toezicht en allerlei regelgeving (PSD, Basel  I, II en III) maken dat financiële instellingen aan steeds strenger wordende eisen moeten voldoen.
De komende jaren zullen banken keuzes moeten maken, maar vooral veranderen. Niet alleen zullen ze hun strategie moeten aanpassen, maar ook hun organisatie en IT.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten