maandag 23 april 2012

Productrecensies voor ABN AMRO

Op Finno.nl heeft Pascal Spelier een artikel geschreven over een pilot van ABN AMRO om haar producten te recenseren. Strekking van het artikel: goed initiatief, oppassen dat het niet verwordt tot reclame met louter gunstige recensies en uitbreiden tot alle producten. Op die laatste twee punten ben ik het niet met Pascal eens.
Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat ABN AMRO alleen recensies plaatst over producten met een hoge waardering. De transparantie van internet zou dat al snel achterhalen met alle onprettige gevolgen en negatieve pers van dien. Bovendien hoeft een matige beoordeling er niet toe te leiden dat het product niet wordt verkocht. Kijk naar bijvoorbeeld Kieskeurig.nl. Koop hangt ook samen met de behoefte en eisen van de klant. Reviews kunnen betrekking hebben op hele specifieke eisen die niet voor iedereen gelden.
Ik ben het met Sander Nubé, Senior Business Developer Internet & Mobiel van ABN AMRO eens dat je moet oppassen voor recensies over maatwerkproducten. Dat heeft te maken met de P van personeel. Voor dienstenmarketing een niet onbelangrijke factor, zeker in geval van maatwerk. M.i. moet je dat aspect niet betrekken bij reviews; dat is te afhankelijk en heel persoonlijke en dus te subjectief. Met andere woorden: dat voegt niet veel waarde toe. Kortom: recensies zijn nuttig voor commodity-diensten met een grote mate van standaardisatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten