dinsdag 17 april 2012

Mobile payments

Een aanrader voor iedereen die op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen over mobiel betalen: http://www.mobilepaymentstoday.com/
De naam spreekt voor zich. Eind maart - had ik even gemist - was  er een infographic te vinden met een overzicht van de verschillende technologieën en aanbieders. Netjes gerangschikt. Voorzover het al volledig was, wat niet het geval was volgens de commentaren op het artikel, geeft het wel een goed beeld van de versnippering die is ontstaan. Te noemen zijn verder nog mPunch, Bump, Pingit (Barclays), Paypool en als één van de nieuwste PayDragon.
Wie kan het nog volgen? Als de 'experts' het al niet kunnen, wat zal de consument er dan van denken? Gevolg is dat de acceptatie van al die verschillende systemen die natuurlijk niet onderling uitwisselbaar zijn ver achterblijft bij de hooggespannen verwachtingen. Uiteindelijk zal er grote shake-out plaatsvinden waarbij er plaats overblijft voor enkele grotere aanbieders. Daar gaat het tenslotte om: volume. Google Wallet is daar één van. Waarschijnlijk ook PayPal. De grote creditcard aanbieders hebben genoeg cash om de rit uit te zitten.
Ik zet alvast 1 juli 2013 in mijn agenda: een blog dat gaat over de aanbieder in 2012 en zij die het tot dan hebben overleeft.

The High Stakes World of Mobile Payments [Infographic]

The high stakes world of mobile payments [Infographic]
Compliments of MobilePaymentsToday.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten