maandag 16 april 2012

ABN AMRO World Tennis Tournament 2013

Vandaag ben ik gestart met de voorbereidingen voor het programma dat ABN AMRO C&MB voor ondernemers en ondernemingen tijdens het 40ste ABN AMRO World Tennis Tournament. Het ABN AMRO WTT wordt gehouden van 11 tot en met 17 februari 2013 in Ahoy Rotterdam.

ABN AMRO houdt al vele jaren tijdens het tennistoernooi congressen, seminars en andere bijeenkomsten voor haar zakelijke klanten en prospects. We zijn hier zeer succesvol in gezien de almaar stijgende bezoekersaantallen. Natuurlijk speelt de combinatie van netwerken en toptennis daarbij een belangrijke rol.
De waardering voor het programma van 2012 was gemiddeld een 7,8.
In de 2012-editie hebben we goede ervaringen opgedaan met een mix van off- en online. Daarnaast is samenwerking gezocht met externe partijen waardoor de exposure langer duurde dan de ene dag van het seminar zelf. Ook nu nog wordt hiernaar verwezen. Waar hebben we gebruik van gemaakt? Niet alleen van internet, maar ook Linkedin diende als platform om klanten warm te maken voor seminars. Via Twitter kon men op de hoogte blijven van actuele gebeurtenissen en tijdens seminars kon worden gereageerd op de sprekers. MisterHarder (Kristian Esser en collega's) heeft hier een fraaie overzicht van gemaakt op Storify. ABN AMRO TV tenslotte biedt verschillende samenvattingen van de seminars.
Al met al heeft de beperkte investering ruimschoots gebracht wat we ervan verwachtten. Voldoende reden om voor volgend het groter aan te pakken.


Voor 2013 staan we voor twee uitdagingen:
- het bereik van de congressen uitbreiden tot voorbij de muren van sportpaleis Ahoy
- integratie van social media in alle activiteiten en communicatie.Op welke manier we het online deel gaan invullen is nog niet duidelijk. Wie hierbij een rol gaan spelen ook nog niet. De afdeling Communications & Sustainability zal hier zeker een rol in moeten gaan krijgen; we willen voorkomen dat het een zakelijk 'ding' wordt. Bovendien heeft ABN AMRO Retail meer ervaring met de inzet van social media (vooral Facebook) en de resultaten die dat oplevert. De komende weken moet duidelijk worden hoever we samen kunnen optrekken. Het lijkt er wel op dat er externe partijen moeten worden gezocht om het online / social media deel van de grond te krijgen. De contacten met MisterHarder zijn er al, maar zoals het bankiers betaamt zullen we ons breed oriĆ«nteren.

De komende maanden zal ik meer aandacht geven aan de organisatie rond het ABN AMRO WTT 2013 en in het bijzonder rond de zakelijke seminars en de online-conversatie hierover.Geen opmerkingen:

Een reactie posten