zaterdag 4 december 2010

De open deuren van onderzoeken

Op nu.nl wordt bericht (zie 'meer lezen' voor de complete tekst) over de uitkomst van een onderzoek door de personenzoekmachine Wieowie.nl. "Onze website wordt veel gebruikt voor backgroundchecks".
Is dat verrassend? Nee toch? Daar is het businessmodel van Wieowie waarschijnlijk op gebaseerd. Ze zullen het niet moet hebben van de consument die af en toe op zoek is naar een vriend van vroeger.
Want laten we wel wezen, de meesten van ons weten toch wel dat alle informatie die we op internet plaatsen door iedereen op te vragen is? Wie nu nog denkt dat hij of zelf controle heeft over over wie of wat zijn gegevens kan opvragen is óf ontzettend naïef óf niet van deze wereld.
Zo'n onderzoek past dus weer prima in het beeld dat onderzoeken worden gehouden - en de resultaten in een fraai PR-bericht worden gepubliceerd - om meer traffic te genereren naar de site.

Bron: Nu.nl

Overheid en banken trekken massaal personen na op internet

Uitgegeven:3 december 2010 19:54
Laatst gewijzigd:3 december 2010 19:54

AMSTERDAM - De overheid en banken trekken veelvuldig personen na op internet. Dit blijkt uit onderzoek van de personenzoekmachine Wieowie.nl.

"Onze website wordt vooral veel gebruikt voor het checken van sollicitanten, mogelijke klanten en concurrenten. Ook zogenaamde backgroundchecks komen vaak voor", aldus een woordvoerder van Wieowie.nl.De zoekmachine kwam na grondige analyse van de bezoekcijfers van de maand november een aantal opmerkelijke vaste gebruikers tegen. Onder deze gebruikers zitten onder andere een aantal ministeries, banken en grote bedrijven.


In de top 5 van de maand november staan achtereenvolgens het Ministerie van Defensie, Rabobank Nederland, Getronics, ABN Amro Bank en het Ministerie van Justitie.
Ook Randstad, de Publieke Omroep, UWV en Deloitte staan in de top 15 vaste gebruikers.
De lijst is samengesteld op basis van bezoekcijfers over de maand november en zijn zakelijke gebruikers. Particuliere gebruikers en universiteiten zijn buiten beschouwing gelaten.
"Zorg dat je online identiteit goed op orde is, want grote bedrijven en overheden kijken dus veelvuldig mee", adviseert de woordvoerder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten